ترمیم دندان با روش جدید و با دوام اینله و انله
زمانی که دندان دچار پوسیدگی میشود، نیازمند درمان است. اگر شدت پوسیدگی بالا باشد، پزشک از روکش دندان استفاده میکند. در برخی مواقع که ساختار بیرونی دندان سالم است اما پوسیدگی بهقدری است که نمیتوان آن را پر کرد، از اینله و آنله دندان استفاده میشود. از اینله و انله در مواقعی که دندان دچار شکستگی یا آسیبدیدگی باشد نیز میتوان استفاده کرد. اینله و انله یکی از روش های جدید ترمیم دندان و حتی اصلاح طرح لبخند نیز محسوب می شود.
اینله چیست؟
اینله دندان با استفاده از مواد کامپوزیت دندان یا برخی مواد سرامیک مانند به نام پرسلین ساخته میشود. رنگ این مواد مانند رنگ طبیعی دندان است. اینله دندان در مواردی که دندان درست پر نشده و ظاهر خوبی ندارند، مورداستفاده قرار میگیرد. پزشکان میتوانند برای پرکردن سوراخ دندان از اینله استفاده کنند. برای پرکردن از طریق اینله از روش باندینگ استفاده میشود. با روش باندینگ مواد اینله محکم روی دندان میچسبند و از دندان جدا نمیشوند. اینله برای پرکردن سطح مرکزی دندان کاربرد دارد.
انله چیست؟
با استفاده از اینله نمیتوانیم سطح رویی دندان را ترمیم کنیم. انله به این نیاز پاسخ میدهد و برای ترمیم طرفین دندان کاربرد دارد. همچنین به انله روکش تکهای هم گفته میشود. با استفاده از انله، سوراخهایی که در سطح رویی دندان وجود دارند پر میشود. انله نیز مانند اینله از رنگ طبیعی مطابق با دندان برخوردار است و جنس سرامیکی دارد. برای قراردادن انله نیز از روش باندینگ استفاده میشود.
تفاوت پرکردن دندان با اینله و انله دندان
سرعت پرکردن دندان به نسبت اینله و انله بالاتر است و تنها در یک جلسه انجام میشود. در روش پرکردن دندان، دندانپزشک از مواد مخصوصی استفاده میکند که با انله و اینله متفاوت است. از طرفی این مواد مستقیماً داخل دندان را پر میکنند. اینله حالت فرسایشی ندارد و امکان جداشدن یا آسیبدیدن آن به نسبت پرکردن کمتر است. از آنجایی که اینله یا انله متناسب با اندازه فضای خالی دندان ساخته میشوند، اگر دقیق نباشند ممکن است مواد غذایی به داخل حفره نفوذ کند. در نتیجه این نفوذ ممکن است پوسیدگی بیشتر شود.
هزینه انله و اینله به نسبت پرکردن دندان بالاتر است و توسط بیمه تحت پوشش قرار نمیگیرد. در برخی از روشهایی که برای ترمیم دندان استفاده میشود، سطح دندان را به نسبت قابل توجهی تراش میدهند درحالی که در اینله نیاز به این کار نیست. درست است که هزینه انله و اینله به نسبت پر کرد بیشتر است اما با توجه به دوامی که دارند به نسبت پرکردن میتواند کارایی بیشتری داشته باشد.
منبع: مجله دندانپزشکی ایمپلنت