این بیماری یکی از رایج ‌ترین بیماری ‌های کبد می باشد، که با جمع شدن بیش ‌از اندازه چربی در این عضو اتفاق می ‌افتد. کنترل وزن و داشتن رژیم غذایی اصولی و سالم، نقشی بسیار مهم در درمان کبد چرب و پیشگیری از عوارض آن دارد. این بیماری به طور معمول از سبک زندگی و تغذیه نا مناسب پدیدار می شود.

کبد چرب چطور بهبود پیدا می کند؟

برنامه غذایی سالم نقشی کلیدی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد. کم کردن وزن با رژیم لاغری و ورزش کردن در بهبود این بیماری بسیار مهم است. برای افراد دارای کبد چرب مخصوصا آن هایی که اضافه ‌وزن دارند، اولین قدم کاهش وزن به طور سالم می باشد. همان گونه که استفاده از غذا های چرب و پر از کربوهیدرات (قند) ساده سبب ایجاد کبد چرب می شود، داشتن برنامه غذایی سالم و متعادل از آسیب به کبد پیشگیری می کند و سبب کم تر شدن التهاب کبد می ‌شود. رژیم کبد چرب باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری می شود و وضعیت کبد را به حالت طبیعی و اولیه خود تبدیل می کند.

مواد غذایی مناسب برای کبد چرب

این مواد غذایی عبارتند از:

سبزیجات

در اسفناج و باقی سبزیجات با برگ‌ سبز مانند انواع کلم از جمله کلم بروکلی اجزایی وجود دارد، که به بهبود این بیماری کمک می‌ کنند؛ با این‌ حال پختن سبزیجات اثر بخشی آن ‌ها را کاهش می دهد.

سویا و لوبیا

سویا و لوبیا بسیار در کم شدن خطر کبد چرب مفید هستند. تحقیقات نشان می دهد که حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس از نظر غذایی به شدت غنی بوده، و همچنین دارای اجزایی هستند که در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر هستند. قابل به ذکر است که جایگزینی گوشت قرمز با سویا، اثر به خصوصی در کم شدن سطح تری‌ گلیسیرید و کم شدن علائم این بیماری دارد. پنیر سویا یا همان توفو غذایی است که با شیر سویا تولید می شود و علاوه ‌بر این‌ که منبعی عالی از پروتئین است، به کم کردن دریافت چربی نیز کمک می‌ کند.

ماهی

ماهی ‌های چرب مانند قزل ‌آلا، ساردین، سالمون و ماهی تن منبعی عالی از امگا سه هستند. تحقیقات نشان داده که امگا سه به تقویت چربی خوب در خون و همچنین کم شدن سطح تری گلیسیرید خون کمک می‌ کند.

بلغور جوی دوسر

غذا های سرشار از فیبر مانند بلغور جوی دو سر نقش بسیار مهم در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکی دارند.

منبع: healthyrecipe.ir