در ابتدا، به‌خاطر داشته باشید که بسیاری از متخصصان می‌گویند بهتر است به‌تدریج وزن خود را کاهش دهید. زیرا اگر سریع وزن خود را کاهش دهید، به‌ جای چربی، ماهیچه‌های بدن را از دست خواهید داد؛ بنابراین هر رژیم غذایی باید به‌درستی و طبق برنامه پیش برود. برای کاهش وزن و داشتن یک رژیم غذایی ابتدا یک هدف مشخص کنید. برای مثال ” من تا پایان یک ماه باید 3 کیلو کاهش وزن داشته باشم”. سپس برای رسیدن به هدف خود برنامه‌ریزی کنید. در ادامه به بررسی 2 رژیم غذایی سریع می‌پردازیم.

نکته مهم: رژیم‌ های معرفی شده باید با تشخیص متخصص تغذیه و زیر نظر آن انجام شود. شرایط هر بیمار متفاوت است، بنابراین پزشک متخصص با توجه‌ به سابقه پزشکی و میزان اضافه‌ وزن یک رژیم لاغری مناسب را پیشنهاد خواهد کرد.

رژیم لاغری مدیترانه‌ ای

رژیم مدیترانه‌ ای یک برنامه انعطاف‌پذیر است و هیچ‌ چیز در آن ممنوع نیست، اما بر غذاهای کامل، بیشتر گیاهان تمرکز دارد. اگرچه همه چیز در رژیم مدیترانه‌ای گنجانده شده است، اما شیرینی و گوشت قرمز کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. این غذاها تقریباً دو بار در ماه مصرف می‌شود. رژیم مدیترانه‌ای از قدیم به‌ عنوان یکی از سالم‌ترین الگوهای تغذیه‌ای شهرت دارد. همچنین به دلیل انعطاف‌پذیری، غنی بودن از غذاهای خوش طعم و سرشار از فواید سلامتی، یکی از محبوب‌ترین برنامه‌ها در بین رژیم گیرندگان محسوب می‌شود. در حقیقت، رژیم غذایی مدیترانه‌ای با افزایش وزن، کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است.

روزه‌ داری متناوب

روزه‌داری متناوب (IF)  یا رژیم فستینگ یک الگوی غذایی است که شامل روزه‌داری کوتاه‌مدت منظم و مصرف وعده‌های غذایی در مدت‌زمان کوتاه‌تری در طول روز است. چندین مطالعه نشان داده است که روزه‌داری کوتاه‌مدت متناوب که حداکثر 6 ماه طول می‌کشد، منجر به کاهش وزن در افراد دارای اضافه‌وزن می‌شود. روزه‌داری متناوب به چند دسته تقسیم می‌شود:

1.      روزه در روزهای متناوب: در این روش در روزهایی از هفته محدودیت غذایی وجود ندارد، اما برخی از روزها شامل 1 وعده غذا است که 25 درصد از کالری روز را تأمین می‌کند. برای مثال در روزهای 2 شنبه، 4 شنبه و جمعه افراد باید روزه بگیرند ولی در بقیه مواقع محدودیتی برای غذا خوردن وجود ندارد.

2.      روزه در کل روز: افراد در این نوع رژیم غذایی 1 الی 2 روز در هفته روزه می‌گیرند یا 25 درصد از کالری موردنیاز خود را در روز دریافت می‌کنند. در روزهای دیگر محدودیت غذایی وجود ندارد و 1 الی 2 روز در هفته 400 الی 500 کالری دریافت خواهد کرد.

3.      غذا خوردن در یک محدوده زمانی: در این رژیم غذایی هر روز یک برنامه غذایی باید دنبال شود. بعد از تمام شدن زمان تعیین شده نباید غذا بخورید. برای مثال از ساعت 8 صبح الی 3 بعدازظهر فرد می‌تواند غذا بخورد و بعد از آن دیگر اجازه غذا خوردن ندارد.

اطلاعات بیشتر در healthyrecipe.ir